İkamet başvuru, bir yabancının Türkiye’de kalmak için izin alabilmesi adına yapılan başvuru. İlgili ikamet izni belgesi, yabancının Türkiye’de yaşamasına, çalışmasına veya çeşitli amaçlarla ziyaret etmesine izin verir.
İkamet Başvuru
İkamet başvurusu sırasında, yabancının pasaportunun aslı ve bir fotokopisi, Türkiye’de kalış amacı, çalışma olanağı veya çalışma teklifinin bir kopyası gibi belgeler istenebilir. Bu belgeler, yabancının Türkiye’de kalış süresi için bir “çalışma veya çalışma olanağı” göstermesini gerektirir..
Sonuç olarak, Türkiye’de kalış süresi bir yıldan uzun olan yabancıların ikamet izni almaları gerekir. Bu izin, Türkiye Büyükelçiliği veya Konsoloslukları tarafından veya Türkiye’de bulunan bir Göç İdaresi Müdürlüğü aracılığıyla verilir.
Başvuru sonrasında, yabancının ikamet izni alıp alamayacağı Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından değerlendirilir. Eğer yabancının ikamet izni alınırsa, bu izin genellikle bir yıl için verilir. İzin yabancının Türkiye’de kalış süresi için geçerlidir.
İkamet başvuru ile alakalı içeriğimize aşağıdan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
- Başvuran yabancıların, ikamet izni başvuru süresinden en az 60 gün daha uzun geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmaları gerekir. Dört adet biyometrik fotoğraf Pasaportun içeriğini içeren sayfaların fotokopisi Kapsamlı geçerli sağlık sigortası Kira sözleşmesi ve kimlik asılları yanınızda olsun.
İkamet Başvuru İçin Gerekenler
- İkamet başvuru için gerekenler Not: Evli iseniz ve tapuda sadece birinizin adı geçiyorsa, evlilik cüzdanının fotokopisini ve tercümesini de ibraz etmeniz gerekecektir. Vergi dairesine harçları ödemek için bir Türk vergi numaranız var Yeniliyorsanız mevcut ikamet izni kartınız yeterlidir.
- İkamet başvuru için gerekenler Türkiye’de Mevcut adresinizi gösteren bir göçmenlik ikametgah, Bazı durumlarda adli sicil kaydı gerekebilir. Tüm belgeleri içeren bir kapaklı dosya gereklidir. 65 yaşın üzerindeyseniz, kısa dönem ikamet izni için sağlık sigortası yaptırmanıza gerek yoktur. Tüm uzun dönem ikamet izni başvuruları, yaşa bakılmaksızın sağlık sigortası kapsamında olmalıdır.
- 18 yaşını doldurmamış başvuru sahipleri, eğer çocuk aile sigortası kapsamında değilse, çocuk için ayrıca sigorta alınmasına gerek yoktur. 2 yıllık kısa dönem ikamet izni ücreti. Ücret 140 $’dır (çoğu ülke için), gidişat oranına göre Türk Lirası (çoğu ülke için) olarak ödenir. Çocukların fiyatı bir yetişkinin yarısı kadardır. Ayrıca karta vergi olarak 64.50 (2017) vergi uygulanacaktır. Bu adım, oturma izni talebinizin en önemli adımıdır, çünkü talebinizi uyruğunuza göre resmi belgelerle desteklememiz gerekecek: pasaport, medeni durum, yaş, istenen kalış süresi ve tabii ki başvuru formu.
- Oturma izni başvurunuzun başarılı bir şekilde onaylanması için doğru adımlar ve doğru sırayla size tavsiyelerde bulunacağız 1 yıl içinde 6 aydan fazla Türkiye dışında kaldıysanız veya 12 aydan uzun süredir yurtdışındaysanız son 5 yılda toplamda sağlık veya eğitim dışında bunlar “kesinti”dir. “Ve 8 yıllık süre” kesinti “den sonra başlayacak.
- Oturma İzni ile alakalı anlamadığınız bir husus olursa iletişim kısmından bizlere ulaşım sağlayabilir, bunun ile alakalı daha fazla bilgi alabilmek için sitemizi baz alarak Google üzerinden arama yapabilirsiniz.
Bizlere ulaşım sağlamak için 0 (312) 479 76 73 sabit telefonumuzdan bizlere kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Personellerimiz size memnuniyetle tüm sorularınızın cevabını verecektir.