Çankaya Danışmanlık
Çalışma İzni
Oturma İzni
Vize İşlemleri
Tüm işlem taleplerinizi ekip olarak sonuca kavuşturuyoruz.
Çalışma İzni Harcı
Çalışma İzni Harcı ile alakalı anlamadığınız bir husus olursa iletişim kısmından bizlere ulaşım sağlayabilir, çalışma izni ile ile alakalı daha fazla bilgi alabilmek için sitemizi baz alarak Google üzerinden arama yapabilirsiniz.
Çalışma İzni Harcı hakkında daha detaylı bilgi için bizlere 0 (312) 479 76 73 sabit telefonumuzdan bizlere kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
→ Çalışma İzni Harcı yıllara göre değişkenlik gösterebilir.
Çalışma İzni Harcı SSS
- Türkiye’de çalışma ve kalma hakkı veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından resmi belge olarak verilen izin, çalışma izni çağrısıdır. Çalışma izninin bir geçerlilik süresi vardır, bu süreden sonra yenilenmesi gerekir, bu noktada geçici izin devreye girer, kısaca geçici izin nedir bir bakalım.
- Çalışma izni başvurusundan sonra olumlu yanıt alınması durumunda yabancıya bir yıllık çalışma izni verilir, burada önemli olan iş veya hizmet sözleşmesinin süresinin aşılmamasıdır.
- Daimi çalışma izni ile ilgili olarak, Türkiye’de ikamet eden yabancı, yasal çalışma iznine sahip olması halinde uzun dönem ikamet izni veya en az 8 yıllık çalışma izni başvurusunda bulunabilir. Türkiye’deki herhangi bir şirket. Bu yükümlülük 4817 sayılı “Yabancıların Çalışma İzinleri” Hakkında Kanun’da ifade edilmiştir. Bu izin Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilmektedir.
- Bakanlıktan yetkilendirme başvurusu yapılırken adayın daha önceki tecrübesi, eğitimi ve yabancı personelin ikametgahına ilişkin bazı belgeler istenmektedir. Sadece yabancı personel adayını değil, aynı zamanda işverenin statüsünü de ilgilendirmektedir. Bu şu anlama gelir…
- Eski yasaya göre Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kriterler sağlanmış olsa dahi çalışma izni verebilir, bu çalışma izninin kesin olarak verilebileceğini garanti etmez. çalışma izni almanın şartları çok olduğu için kısaca bahsedelim…
Yurtdışında çalışma İzni nasıl alınır?
- Şirkette yabancı personel istihdamı için gerekli çalışma izni bazı kriterler gerektirmektedir. Çalışma izni vermek için birkaç argüman etkilidir. Bunlardan ilki, yabancı personel kadrosunu dolduracak aynı niteliklere sahip Türk personelin eksikliğidir.
- Yabancı personel adayının uyruğu bulunduğu ülke de bir diğer kriterdir. Yabancı başvuru sahibinin deneyim alanı, eğitimi, nitelikleri, becerileri, eğitim düzeyi, deneyimi, kişisel güvenliği Soruşturmalar ve diğerleri gibi faktörler, çalışma ruhsatı verilirken dikkate alınan faktörlerden sadece birkaçıdır. Çalışma izni başvurusunda iki farklı başvuru seçeneği bulunmaktadır; yurt içi çalışma izni başvurusu, yurt dışı çalışma izni başvurusu Yurt içi çalışma izni başvurusunda çalışacak personelin en az 6 ay geçerli ikamet kartına sahip olması gerekmektedir.
- İkamet iznine sahip yabancı uyruklu personel adayları, çalışma izni için Çalışma Bakanlığı’na başvurabilirler.
- Yurt dışı başvurularında ikamet şartı aranmaz. Yabancı uyruklu personel, ülkelerindeki Türk temsilciliği aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Türkiye’deki işveren de gerekli belgeleri hazırlayarak Çalışma Bakanlığı’na başvurabilir. yabancının çalışma izni başvurusunda bulunması ve bu başvurunun reddedilmesi, 1 yıl süre içinde işverenin yeniden çalışma izni başvurusu yapması mümkün değildir.
- Çalışma izni. Bu nedenle çalışma izni başvurusu yapılırken çok dikkatli olunması ve tüm belgelerin yasal prosedür ve gerekliliklere uygun olarak hazırlanmasını sağlamak gerekmektedir.