İl göç idaresi
→ Türkiye Cumhuriyeti, İçişleri Bakanlığı, il göç idaresi Genel Müdürlüğü veya kısaca il göç idaresi Genel Müdürlüğü. IOP kısaltması. Göç alanında politika ve stratejiler uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye’ye girişleri ve Türkiye’de kalmaları, Türkiye’den ayrılmaları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve mağdurların korunması konularında çalışmalar yapmak insan kaçakçılığından. İçişleri Bakanlığı denetiminde faaliyet ve faaliyetleri yürütmek üzere kurulmuştur.
Göç idaresi, bir ülkede yasal olarak ikamet etmek isteyen yabancıların başvurularını işleme koymakla ve bu süreçte gerekli prosedürleri yürütmekle sorumlu olan resmi bir kurumdur. Göç idaresi genellikle bir ülkenin içişleri bakanlığı veya göçmenlik dairesi tarafından yönetilir.
Göç idaresi, yabancıların vize, oturum izni, çalışma izni, aile birleşimi ve vatandaşlık başvurularını değerlendirir. Bu süreçte, başvuru sahiplerinin belirli kriterleri karşılamaları gerekmektedir. Örneğin, ülkeye giriş için gerekli belgeleri sağlamak, iş veya eğitim amaçları için gerekli niteliklere sahip olmak gibi.
Göç idaresi, yabancıların uyum süreçlerine yardımcı olmak, toplumda entegrasyonlarını sağlamak ve yabancı düşmanlığına karşı mücadele etmek gibi sosyal hizmetler de sunabilir.
Enstitü tarafından Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne atıfta bulunulurken kullanılan logo Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 0 /0 /2013 tarihli ve 6 58 sayılı “Yabancılar ve Uluslararası Koruma” kanunu ile kurulmuştur. |
Madde 103 sayılı Kanun’un 6 58, Genel Müdürün oluşturulmasını düzenler. Yukarıdaki kanun 11/0 /2013 tarihli ve 28615 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve aynı gün Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurulmuştur. |
201 yılında yasanın çıkmasından bir yıl sonra Göç İdaresi Genel Müdürlüğü faaliyete geçmiştir. |
11 Ekim 2021 tarihinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün adı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü olarak değiştirilmiştir. |
Oturma izni başvurusu eikamet.goc.gov.tr adresinde; Ayrıca bir yabancı, velisi, vasisi veya vekaletnamesi bulunan bir avukat, doğrudan İl Göç İdaresine gönderebilir. |
→ Bilindiği üzere ülkemiz önemli göç yolları üzerinde yer aldığı için oldukça aktif bir mülteci akışı var. Şu anda göçmenlik makamları, ülkemizdeki mülteci ve sığınmacıların ve onlarla birlikte ülkemizde yaşayan yabancıların bir düzen ekseni sınırları içinde hareket etmelerini sağlar. Yılda ülkemize giriş çıkış yapan yabancı uyrukluların sayısı yaklaşık 30 milyon kişi olup, bunun 00.000’i ülkemizde ikamet etmektedir. Ülkemiz konum ve coğrafya olarak doğu ile batının kesiştiği doğal bir köprüdür, bu nedenle büyük önemi vardır. Ülkemiz, özellikle göç yollarında kolaylıklar açısından oldukça zengin olduğu için hedef ülkeler arasında yer almaktadır.
→ Göç İdaresi bu nedenle tüm bu rotalarda etkin bir yönetim politikası hedeflemektedir. İşlevi, devam eden stratejiler ve politikalar geliştirmek ve bunların aynı anda uygulanmasını sağlamaktır. Nitelikli bir personel yapısına sahip olup, son dönemde kurulan en etkin kuruluşlardan biridir.
→ İkamet izinlerini uzatmak isteyen yabancıların, ikamet tezkeresi süresinin bitiminden altmış gün önce ve her halükarda ikamet tezkeresi süresi dolmadan eikamet.goc.gov.tr adresinden ikamet tezkeresi uzatma başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. izin vermek.
→ Özel sağlık sigortanız varsa ve bilgilerinizin eşleşmediğine dair bir uyarı alıyorsanız, öncelikle sigorta şirketinizle iletişime geçerek poliçe numaranızı/sigorta şirketi adınızı/yenileme numaranızı/başlangıç ve bitiş tarihini belirtmeli ve bu bilgilerle birlikte veri girmelisiniz.
e-İkamet için google web sitemizi ziyaret ediniz sayfamızda öğrenin.