Suriyeli çalışma İzni Hakkında
Suriyeli Çalışma İzni
Suriyeliler için Türkiye’de çalışma izni almak mümkündür. Türkiye, Suriyeli sığınmacıların ve diğer Suriyeli yabancıların istihdam edilmesine izin vermektedir. Suriyeli yabancıların çalışma izni alması için Türk işverenler tarafından iş teklifi alınması gerekmektedir.
Suriyeliler için çalışma izni alınması için aşağıdaki adımlar izlenir:
Türk işveren, İşkur aracılığıyla Suriyeli bir yabancıya iş teklifi yapar. |
Suriyeli yabancı, çalışma izni başvuru işlemlerini tamamlamak üzere İşkur’a başvurur. |
İşkur, Suriyeli yabancının iş teklifini değerlendirir ve uygun bulunması durumunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çalışma izni başvurusu yapar. |
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, başvuruyu değerlendirir ve uygun bulursa, Suriyeli yabancıya bir çalışma izni verir. |
Suriyeli yabancıların çalışma izni alması için gereken belgeler, genellikle diğer yabancı uyruklu kişiler için gereken belgelerle benzerdir. Bu belgeler arasında Suriyeli yabancının pasaportu, ikamet izni, iş teklifi mektubu, sağlık raporu, eğitim diploması veya iş tecrübesini gösteren belgeler ve başvuru ücreti yer almaktadır.
Suriyeli yabancıların çalışma izni başvuru süreci, diğer yabancı uyruklu kişilerin çalışma izni başvuru süreci ile benzerdir. Başvuru süreci birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişebilir.
Suriyeli çalışma İzni Süreci
Suriyeli çalışma izni ülkemiz Suriye’deki iç savaşın başında çok sayıda Suriyeli göçmen aldı. Öte yandan, uluslararası çalışma çalışmalarına göre, n ° 6735, Türkiye’de profesyonel hayata katılmak için bir çalışma izni olması gerekmektedir.
Suriyeli çalışma izni 6735, Liaison Company’nin 23. maddesinin 23. Maddesinin 23. Maddesinin 23. Maddesinin 23. Maddesi, .800 Liras Türkiye’yi isteyen yabancı çalışma izni olmadan iş yapmaksızın bir işverenin yanında çalışan bir yabancıdır. , bağımsız bir yabancı veya sahibinin ortağıyla sahibinin ortağı. 6.000 liradan Türkiye tutarına yönelik idari cezalar uygulanır. Söz konusu metnin 8) paragrafına göre (8), Türkiye’de geçici olarak tanımlanan yabancılar, Ev İşleri Bakanlığı’na bildirilmektedir.
Suriyeli çalışma izni Ülkemizde, Suriye vatandaşlarına geçici koruma sağlandı. Bununla birlikte, geçici koruma yabancıların doğal olarak çalışmasına izin vermez. Koruma geçici olarak yabancı bir çalışma lisansı veya araştırma muafiyeti olmadan çalışamaz. Bu bağlamda, geçici olarak çalışmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir ekip tanıtıldı.
- Geçici koruma, yalnızca yabancı araştırmaların vergi muafiyeti uyarınca tarım veya mevsimsel üremede çalışabilir.
- Bunun dışında başka bir iş yerinde çalışamaz ve çalıştırılamaz.adet geçici koruma belgesi, yabancı kimlik belgesi, yabancı kimlik kartı numarası; Geçici koruma kapsamında en az 6 ay Türkiye’de ikamet etmek; Geçici Koruma Sicili kapsamında ikamet edilen ilde çalışmak için başvurmak; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurmadan önce izin gerektiren işleri yapacak Suriye vatandaşının önceden izin alması;
Diğer işverenler için çalışma izinlerinin olmaması veya Suriye vatandaşlarının başvuracağı iş başvurularının tamamlanmamış olması;
İşyerinde çalışacak Suriye vatandaşlarının sayısı, aynı işyerinde çalışan Türk vatandaşlarının sayısının yüzde onunu geçemez
Suriyeli çalışma İzni nasıl alınır?
Suriye vatandaşı bağımsız veya işverene bağlı olarak çalışabilir. Bağımlı olarak yabancı çalıştırmak isteyen işverenlerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan çalışma izni almaları gerekmektedir. Kendi adına bağımsız çalışan bir yabancının çalışma izni başvurusu.
Suriyeli çalışma İzninde İstenenler
- Yabancı korumalı ve yabancı tanıtım sertifikalarına ilişkin geçici tanıma sertifikaları;
- Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilen yabancı ülke sayısı (Türkiye, yabancı bir ikamet nüfusu için 6 aydan fazla bir süredir, 99 T.C. yabancı kimlik numarası);
- 1 Yabancı uyruklu pasaport fotoğrafları son 6 ay içinde;
- İş İzni ve Sosyal Güvenlik için başvurular
- Taraflarca imzalanan özel iş sözleşmeleri;
- Suriye Vatandaşlarının Suriye’nin Suriye Koşulları
- İş kotası, geçici koruma altında çalışacak Suriye vatandaşlarına uygulanır. Başlıca ilke, işyerinde çalışanların bu iş yerine çalışanların sayısındaki Suriyeli yabancı vatandaşların sayısını geçmemelidir. Ancak, çalışanların sayısı işyerinde 10’dan az, 1 Suriyeli milliyete kadar. Öte yandan, bir Suriye vatandaşını, herhangi bir Türk Ulusal personeli için en geçici korumanın bir parçası olarak yönetmek de mümkündür.
- Geçici Koruma Fazla Mesai Lisansı, her uygulamada en fazla 1 yıl için verilir.
- Suriyeli Citizen Raporu
- Suriyeli vatandaşların Suriye vatandaşlarına sağladığı şartların geçici olarak korunması, bu amaç için koruma ve ikametgahın ikamet edilmesinden sonra koruma ve sosyal güvenlik adına yapılır. İşverenin işverenlere bağlı olması durumunda, başvuru işveren tarafından yapılır. Yabancılar, kendi isimlerine uygulanabilecek bağımsız bir çalışma izni için başvuracak olan yabancılar geçici olarak korunmaktadır.