Yabancı Oturma İzni
Yabancılara Oturma İzni Yeni Yasa – 2023
Yabancılara Oturma İzni Yeni Yasa ile alakalı içeriğimize hoş geldiniz. www.goc.gov.tr web sitesi, Türkiye’deki en popüler devlet web sitelerinden biridir. Devlet daireleri, adresleri ve irtibat numaraları hakkında bilgiler ve başvuru formları ve e-talep portalları gibi çevrimiçi hizmetler de dahil olmak üzere çok çeşitli hizmetler sunar. Web sitesi ayrıca vatandaşlara yaklaşan hükümet girişimleri, devlet daireleri ile ilgili haberler ve Türk hükümeti tarafından düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi sağlamak için kullanılmaktadır.
Türkiye’de Oturma İzni Fiyatları 2023
Türkiye’de Oturma İzni Fiyatları 2022, Türkiye’de göçmenlik idaresi, vize vermekten ve yabancı uyrukluların ülkeye girişini denetlemekten sorumludur. Tüm başvuru sahiplerine adil davranıldığından emin olmak için, göçmenlik idaresi belirli vize sahipleri için belirli ikamet koşulları belirlemiştir.
Türkiye’de şirketinden geçerli bir iş teklifi almış olması ve çalışacakları bir yerde yaşıyor olması gerekir. Son olarak, herhangi bir tür aile temelli vizeye başvuran kişiler, Türkiye’de yaşayan biriyle evli olduklarını veya çocuk sahibi olduklarını kanıtlamalıdır.
Tapu Oturma İzni
Tapu Oturma İzni, kişilerin kendi ülkelerinden geçerli bir tapu belgesine sahip oldukları sürece Türkiye’de sınırsız bir süre kalmalarına izin verir. İzin esas olarak mülteciler veya insan ticareti mağdurları gibi kendi ülkelerinden geçici olarak ayrılamayacak durumda olan kişilere yöneliktir.
Göç İdaresi İkamet
Göç İdaresi İkamet, Türkiye, 2022’de ülkede ev alacak çok sayıda yabancı bekliyor. Hükümet, Türkiye’de ev alan yabancılara oturma izni vereceğini açıkladı. Bu önlemin daha fazla yabancıyı Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmaya teşvik etmesi ve konut piyasasını hareketlendirmesi bekleniyor. İkamet iznine hak kazanabilmek için yabancının satın aldığı evin değerinin en az %50’sinin Türk banka hesaplarına aktarılmış olması gerekir. Oturma izni üç yıl süreyle geçerli olacak ve bir kez daha uzatılabilecek.
Göç İdaresi Oturma İzni
Göç İdaresi Oturma İzni, yabancılar için yeni oturma izni yasası 1 Ocak 2017’de yürürlüğe girdi. Daha önce, Türkiye’de en az beş yıldır ikamet eden ve geçerli bir kimlik kartı veya pasaportu olan bir yabancıya vatandaşlık verilebiliyordu. Yeni yasa bunu değiştiriyor, böylece oturma izni ancak yabancının bir Türkiye şirketinden iş teklifi alması ve Türkiye devletine külfet olmayacağına dair kanıt sunabilmesi durumunda verilebilir. Ayrıca yeni yasa, oturma izni verilen yabancıların sabıka kaydı olmaması ve güvenlik tehdidi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtiyor. Son olarak, yeni yasa, oturma izni verilen yabancıların, Türkiye’de kalıcı olarak yaşamalarına izin verilmeden önce bir entegrasyon kursu da almaları gerektiğini belirtmektedir.
Türkiye’de Ev Alan Yabancılara Oturma İzni 2023
Türkiye’de Ev Alan Yabancılara Oturma İzni 2022, Türkiye, 2022’de ülkede ev alacak çok sayıda yabancı bekliyor. Hükümet, Türkiye’de ev alan yabancılara oturma izni vereceğini açıkladı. Bu önlemin daha fazla yabancıyı Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmaya teşvik etmesi ve konut piyasasını hareketlendirmesi bekleniyor. İkamet iznine hak kazanabilmek için yabancının satın aldığı evin değerinin en az %50’sinin Türk banka hesaplarına aktarılmış olması gerekir. Oturma izni üç yıl süreyle geçerli olacak ve bir kez daha uzatılabilecek.
Türk Vatandaşı İle Evli Yabancıların Oturma İzni
Türk Vatandaşı İle Evli Yabancıların Oturma İzni, Türk vatandaşları ile evli olan yabancılar, aşağıdaki koşulları sağlamaları halinde oturma izni başvurusunda bulunabilirler:
- Vatandaşlığa başvuru yapmadan önce en az 3 yıldır kesintisiz olarak Türkiye’de yaşıyor olmalılar.
- Evliliklerinin kanıtını sunabilmelidirler.
- Doğum belgesi veya evlilik cüzdanı gibi Türk vatandaşı ile ilişkilerini kanıtlayan belgeleri sunabilmelidirler.
Türkiye’de Oturma İzni Şartları
Türkiye’de Oturma İzni Şartları, 2002 yılından bu yana, Türkiye’deki oturma izni koşulları birkaç kez revize edilmiştir. En son değişiklikler Aralık 2014’te yapılmıştır. Aşağıda en önemli değişikliklerin bir özeti verilmiştir:
Türkiye’de 90 günden fazla kalmak isteyen tüm yabancılar, Yabancıların en az altı ay geçerliliği olan geçerli bir pasaportu olmalıdır. |
Yabancılar vize başvurusunda bulunurken geçerli bir oturma izni ibraz etmelidir.-İkamet izni geçici veya kalıcı olarak verilebilir. İkamet izni ile ilgili en önemli koşul, Türkiye’de kalış süresinin tamamı boyunca muhafaza edilmesi gerektiğidir. |
İçeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Konu ile alakalı daha fazla içeriğimize ulaşmak için Google baz alarak arama yapabilirsiniz.
Oturma İzni Nasıl Alınır ?
Yabancıların oturma izni alabilmeleri için ülkeden ülkeye farklılık gösteren bir dizi koşul ve prosedür vardır. Genellikle, bir yabancı oturma izni almak istediğinde, ülkenin göçmenlik veya içişleri bakanlığına başvuruda bulunması gerekir. Başvuru süreci, kişinin hangi tür oturma izni istediğine ve hangi ülkeye başvurduğuna bağlı olarak değişebilir. Bazı ülkeler, yatırım yaparak veya bir işveren tarafından istihdam edilerek oturma izni almanıza izin verirken, diğerleri aile birleşimi, öğrenci veya turist gibi belirli kategoriler için izin verirler.
Genellikle, oturma izni için başvururken, kişinin pasaport, sağlık belgesi, banka hesap bilgileri, işyeri veya okuldan alınan belgeler gibi bir dizi belgeyi sunması gerekebilir. Başvuru süreci ve gerekli belgelerin tam listesi ülkeden ülkeye değişebilir, bu nedenle oturma izni başvurusu yapmadan önce ilgili ülkenin göçmenlik veya içişleri bakanlığından doğru bilgi ve tavsiye almak önemlidir.