Oturma İzni sıkça sorulan Sorular
Oturma İzni sıkça sorulanlar
Oturum almanın maliyeti nedir?
Oturma izni alırken değişken maliyetlerle karşılaşacaksınız. Öncelikle ülkelerin tabi olduğu uygulamalar ve tarife grupları farklılık gösteriyor. Bazı ülkeler hem ikamet vergisine hem de vizeye tabi iken bazı ülkeler vize harcından muaftır. Diğer ülkeler turizm vergilerinden muaftır.
Ücretleri ve vergiler ne kadar ?
Öte yandan, yabancının sosyal güvencesi yoksa ve özel sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu varsa ek sigorta masrafları ortaya çıkar. Sigorta kişinin yaşına göre değişmektedir. Güncel fiyatlar diğer soruya yanıt olarak verilmiştir. Tahliye cezası
Türkiye’ye girerken ödeyebilir miyim?
Oturma izni sıkça sorulanlar Konsolosluğa vizesiz veya çalışma izniniz olmadan gelirseniz, ödeme yapamazsınız ve ülkenize geri gönderilirsiniz, hatta yasadışı giriş masrafları size ait olabilir.
Oturma İzni ücreti ne kadar ?
Oturma izni ücretleri ülkeden ülkeye değişmektedir. En düşük turist vergisi yıllık 11,5 ve en yüksek yıllık 80 USD’dir. Sadece Sırbistan, Şili ve Norveç farklı şekilde hesaplanmıştır.
.
turizm vergisine ek olarak ülke vatandaşı her vatandaşa 2021 yılı için 125 TL kart ücreti ödeyecek. gümrük ve uzatma yapanlar. Yurtdışı sağlık sigortası fiyatları sürekli güncellense de aşağıdaki fiyatlardan temin edebilirsiniz.
Yurtdışı Sağlık Sigortası
- 2022 güncel fiyatları nelerdir?
- Yabancılar için Oturma İzni için ne zaman başvurmalıyım?
Yabancı oturma izni için yasal süre, vatandaşı olduğunuz ülkeye bağlıdır, bazı ülkeler giriş tarihinden itibaren 30 gün, bazı 60 gün ve bazı 90 gün içinde başvurmak zorundadır. Örneğin Rusya için 60 gün, Türkmenistan için 30 gün, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan için 90 gün iken.
Türkiye’de yasal kalış hakkını ihlal eden yabancılar, bir gün sonra on gün içinde ikamet izni başvurusunda bulunmak, cinsiyeti 06/2020 tarihinden önce cinsiyeti ve para cezasını ödemiş olmak kaydıyla Türkiye’ye giriş yapabilirler. vize ihlali Bu uygulama 09.06.2020 tarihinden sonra kaldırıldı. |
Üç ay süreyle vizelerini gönüllü olarak ihlal eden yabancılar, sınır kapısında gönüllü olarak gelerek vize ihlallerinden dolayı para cezası öderlerse, Türkiye’ye giriş yasağından muaf tutulurlar. Ancak böyle bir durumdaki yabancılar, 180 gün içinde 90 gün kuralına uymadıkları için yurt dışında 90 gün beklemek zorunda kalacaklar. |
Yurt dışında 90 gün beklemek istemeyen yabancılar, Türkiye’ye giriş yasağı olmadığı için dilerlerse şartlı olarak ülkemize giriş yapabilirler. |
Ayrılış Check-in prosedürleri hakkında daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin. Google web sitemizi inceleyebilirsiniz.